nuANS, voor aankoop van, of voor al uw lessen in schilderkunst

Ans Obbens      Ambonstraat 23    1782 SJ     Den Helder
Telf. 06-42669139            nuans@planet.nl

I

Ik heb een 6-jarige opleiding 'platvlak' genoten bij de vrije academie Crejat in Alkmaar. Het laatste studiejaar heb ik vooral aan mijn stijl gewerkt. Daar leerde ik hoe ik mijn expressie d.m.v. kleuren en materialen op het doek kan laten zien. En het valt nog niet altijd mee om dat van mezelf naar buiten te laten komen wat ik graag wil laten zien. Dan heb ik het alleen nog maar over schilderen. Ik kwam erachter dat in de communicatie met mijzelf twee dingen spelen, het gene wat ik voel en datgene wat ik denk. Nou dat was lang niet altijd in evenwicht.  Hoe je communiceert vertelt eigenlijk heel veel over jezelf. Ik vind communiceren veel overeenkomsten hebben met schilderen. Ik stop veel van mezelf in het schilderen.

Ik raak geïnspireerd door de energie die mensen uitstralen en de kracht van de natuur. Mijn schilderijen kenmerken zich door een  samenspel van heldere kleuren, simpele vormen en het gebruik van veel verschillende materialen in pasteuze lagen verf. Sfeer, beweging en verstilling zijn belangrijke aspecten in mijn werk. Ondanks de abstractie is het werk toegankelijk en goed te begrijpen. De kleur vlakken en lijnen vormen een eigen verhaal.

 

 

Ans Obbens   Den Helder   beeldend kunstenaar  

Ik ben  op Texel (1952) geboren en vanaf mijn 18e jaar woonachtig in Den Helder. Zowel op Texel als in Den Helder zorgen de wind en het mooie licht voor een frisse kijk op alles om mij heen.